ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τα λογιστικά του πλεονάσματος και τα σχέδια του κ. Σαμαρά

Γεώργιος Στάικος

Πρωτογενές πλεόνασμα πρόβλεψε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ για το 2013, και μάλιστα το 70% το υποσχέθηκε, κιόλας, στους χαμηλοσυνταξιούχους και ενστόλους. Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βγάλαμε. Παροχές, όταν οι άνεργοι φτάσανε πλέον τα 1,4 εκατομμύρια!
«Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα, πιάνει τους στόχους της. Αποτρέψαμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», επιμένει αισιόδοξος ο κ. Σαμαράς. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπέρασαν στις 31 Ιουλίου τα 60 δισ. ευρώ, με τα  4,1 εξ αυτών να έχουν δημιουργηθεί τους επτά πρώτους μήνες του 2013 (600 περίπου εκατομμύρια το μήνα). Ακόμη, οι ληξιπρόθεσμες αυτές οφειλές αφορούν περισσότερα από 2 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και περί τις 170.000 επιχειρήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ένα σημαντικό πλέον μέρος του πληθυσμού, και των επιχειρήσεων, έχει πλέον τεθεί νοκ άουτ, εκτός οικονομικής νομιμότητας (χωρίς φορολογική ενημερότητα, με κίνδυνο ποινικής δίωξης, κλπ).


Είναι φανερό ότι ο κ. Σαμαράς δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του έναν σοβαρό κίνδυνο που ελλοχεύει και απειλεί να ανατρέψει το σκηνικό, τον κίνδυνο, αν όχι κατάρρευσης, δραματικής μείωσης των φορολογικών εσόδων, ιδιαίτερα κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες. Ή μήπως τον λαμβάνει, και όλα αυτά δεν είναι παρά ενέσεις αισιοδοξίας εν όψει εξελίξεων που θα δρομολογηθούν όσον ούπω; Ίδωμεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: