ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Οι τιμές του φυσικού αερίου και η βιομηχανική παραγωγή


Γεώργιος Στάικος

Αργά θυμήθηκαν οι «δικοί» μας, να ζητήσουν μείωση των τιμών στο φυσικό αέριο από τη ρωσική Gazprom, ώστε οι έλληνες καταναλωτές να μην επιβαρύνονται περισσότερο από τους ευρωπαίους, όπως μαθαίνουμε από το Reuters. http://www.naftemporiki.gr/finance/story/695716.

Συγκεκριμένα η ΔΕΠΑ καταβάλλει στην Gazprom περίπου 470 δολάρια για κάθε 1.000 κυβικά μέτρα αερίου, τιμή κατά 20% υψηλότερη από τη μεσοσταθισμένη τιμή ομάδας δυτικοευρωπαϊκών χωρών που συμπεριλαμβάνει τη Γαλλία, η Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.
Φυσικό λοιπόν ήταν να παρουσιάσει μείωση κατά 8,1% ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Ιούλιο, http://www.naftemporiki.gr/finance/story/695550, αφού τα Ελληνικά προϊόντα, που η παραγωγή τους απαιτεί κατανάλωση φυσικού αερίου, είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά.

Διερωτάται όμως κανείς. Γιατί οι Ρώσοι πουλάνε σε μας το αέριο 20% ακριβότερα; και ακόμη καλλίτερα, γιατί «εμείς» αγοράζουμε τόσο ψηλά, σε σχέση με τον ανταγωνισμό; Και τα μικρά παιδιά το ξέρουν ότι για μια πώληση (αγορά) πρέπει να συμφωνήσουν δύο, ο πωλητής και ο αγοραστής. Μήπως το εν λόγω καπέλο δεν είναι απλά μια διαφορά τιμής αλλά το προϊόν διαφθοράς, στην οποία τόσο οι Ρώσοι όσο και οι «δικοί» μας είναι σαΐνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια: