ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ανεργία – Η χώρα μαραζώνει

Κατά 36.000 άτομα αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο 2011 σε σχέση με το Δεκέμβριο 2010!

Ο αριθμός είναι τρομακτικά μεγάλος. Είναι ενδεικτικός μιας μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η οικονομία φθίνει και η κοινωνία υποφέρει. Θα καταλάβει άραγε η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να ασχολείται μόνο με το να βρει λεφτά για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, και ότι είναι Κυβέρνηση υπεύθυνη για όλους τους Έλληνες;Εξαγγέλλουν κάθε τόσο νέα προγράμματα περιστολής δαπανών και αύξησης εσόδων. Η οικονομία βυθίζεται και ο κόσμος αγωνιά αναζητώντας σανίδα σωτηρίας. Από τοποθέτηση αποταμιεύσεων σε υποτιθέμενα ασφαλή καταφύγια μέχρι μείωση δαπανών και αναβολή οποιωνδήποτε ανοιγμάτων, που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μελλοντικές υποχρεώσεις.
Είναι φανερό, το αισθάνεσαι, κανείς δεν επενδύει, κανείς δεν ξεκινάει κάτι καινούργιο, όλοι περιμένουν, περιμένουν να δούνε τι θα γίνει, γιατί όλοι αισθάνονται ότι αυτό που συμβαίνει δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ.
Η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται αλλού, σε άλλη χώρα, ή εδώ μεν αλλά σε άλλες εποχές, όταν ακόμη είχαμε τη δραχμή και την εξ αυτής απορρέουσα ευελιξία. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και ελάσσονος το ίδιο. Συνεχίζουν αυτό που ξέρουν από παλιά. Κανείς δεν βάζει τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων. Αποφεύγουν συστηματικά να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.
Το πολιτικό σύστημα περί άλλα τυρβάζει. Έχει χάσει την επαφή με τη χώρα και τα προβλήματά της, είναι αλλού! Οι άνθρωποι αυτοί, ψυχικά, είναι πλέον αλλού. Ήλθε ο καιρός να τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου για να μπορέσει η χώρα να βρει το δρόμο της κάνοντας μια νέα αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: