ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Γ. Ραγκούσης: Στο μέσο ενός πρωτόγνωρου πολέμου οικονομικής επιβίωσης!

«Η χώρα βρίσκεται σήμερα στο μέσο ενός πρωτόγνωρου πολέμου οικονομικής επιβίωσης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2011.
Ο κ. Ραγκούσης τόνισε πως «δεν έχουμε πια περιθώριο για μισόλογα, οφείλουμε να πούμε την αλήθεια όσο ''μαλώτρα'' και αν είναι» και επεσήμανε πως το πρόβλημα της χώρας είναι το χρέος.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε πως «φτάσαμε στο οριστικό και αμετάκλητο τέλος και του μεταπολεμικού μοντέλου ανάπτυξης, αλλά και του πελατειακού κράτους της μεταπολίτευσης», σημειώνοντας πως «το δίλημμα της ιστορικής ευθύνης είναι ένα και είναι αμείλικτο: υποταγή ή σύγκρουση».
Όπως είπε, «για τον Πρωθυπουργό, για την κυβέρνηση, για την Κοινοβουλευτική Ομάδα, για εμάς, το δίλλημα απαντήθηκε: Και η απάντησή μας αυτή είναι οριστική, είναι απροϋπόθετη, είναι ξεκάθαρη. Σύγκρουση μέχρις εσχάτων».
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1913098

Λόγια, λόγια, λόγια (και αλογία). Άναρθρες κραυγές...
Ενώ δεν κάνουν τίποτα, λένε ότι κάνουν τα πάντα.
Ροκανίζουν το χρόνο και δεν έχουν στο νου τους τίποτα άλλο από τον εαυτό τους.
Για να δικαιολογηθούν λένε ότι το πρόβλημα είναι το χρέος, ενώ το πρόβλημα είναι το έλλειμμα και η καταστροφή της παραγωγικής μηχανής.

Λένε ότι οφείλουνε να πούνε την αλήθεια, αλλά δεν τη λένε!
Σκούζουνε μόνο και εκβάλλουν άναρθρες κραυγές.
Το καθεστώς σφαδάζει...
Ακούγονται πλέον οι οιμωγές!

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Προειδοποίηση και από Fitch για υποβάθμιση

Υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση ανακοίνωσε ότι θέτει την αξιολόγηση BBB- της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, μετά τις σχετικές προειδοποιήσεις από Moody's και S&P.
Η σχετική αξιολόγηση του οίκου, που θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2011, «θα εστιάσει στη δημοσιονομική βιωσιμότητα της Ελλάδας μετά τα μέτρα που ελήφθησαν φέτος στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ».
Επιπλέον, θα αξιολογήσει «τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και επίσης την πολιτική βούληση και την ικανότητα του ελληνικού κράτους να εφαρμόσει τα μέτρα επιτυχώς».

Οι ξένοι όλο και περισσότερο αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό, με την έννοια ότι αμφισβητείται πλέον τόσο η βούληση όσο και η ικανότητα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει να βγουν από τη ζώνη του ευρώ

Ο Αντριου Μπόσομγουερθ, στέλεχος της Pimco (Pacific Investment Management Co.), της μεγαλύτερης εταιρείας επενδύσεων ομολόγων στον κόσμο, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Pimco Europe, θεωρεί ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία πρέπει να βγουν από την ευρωζώνη, εάν θέλουν την ανάκαμψη των οικονομιών τους. "Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, χωρίς το δικό τους νόμισμα ή μεταβιβάσεις σημαντικών κεφαλαίων, δεν θα ξανασταθούν στα πόδια τους", δήλωσε ο Μπόσομγουερθ  στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, ενώ έχοντας το δικό τους νόμισμα, αυτές οι χώρες "θα είχαν τη δυνατότητα να κάνουν εξαγωγές σε χαμηλότερες τιμές" και η αύξηση των εξαγωγών τους θα οδηγούσε με τη σειρά της "στην αναγκαία οικονομική ανάπτυξη".

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Ας δούμε τι προβλέπει.

Α. ΔΕΚΟ (από όπου, μαζί με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, ξεκίνησε το πρόβλημα των ελλειμμάτων, του δανεισμού, της υπερχρέωσης και τελικά της υποθήκευσης της χώρας).

1. (Ψευδεπίγραφο) Πλαφόν, τέσσερα χιλιάρικα! Είναι ψευδεπίγραφο γιατί η μείωση μισθού δεν μπορεί να υπερβεί το 25%. Αν δηλαδή κάποιος παίρνει 6.000 θα πάει στα 4.500 και όχι στα 4.000. Ακόμη, οι μισθοί αυτοί μπορούν να προασαυξηθούν περαιτέρω κατά 10% λόγω "υπερωριών".
2. Δίχτυ προστασίας, 1800 ευρώ το μήνα! (για κάποιους ελάχιστους, ούτε το 10%, που είναι εκεί γύρω).
3. Μετάταξη σε άλλες θέσεις του δημοσίου για τους «υπεράριθμους», με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών τους (1800 – 4000)!

Β. Ιδιωτικός τομέας (εκεί που παλεύουν στο πέλαγος με τα μανιασμένα κύματα).

1. Τα τέσσερα χιλιάρικα είναι άπιαστο όνειρο, καμία συζήτηση για πλαφόν, δεν υπάρχει αντικείμενο!
2. Δίχτυ προστασίας τα 740 ευρώ της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!
3. Απόλυση των «υπεράριθμων», ταμείο ανεργίας και κάτω απ’ το μπαλκόνι!

Τα σχόλια περιττεύουν. Το πράγμα μιλάει μόνο του. Το πελατειακό κράτος θωρακίζεται. Το διεφθαρμένο, διεστραμμένο και ανίκανο καθεστώς συνεχίζει απτόητο το καταστροφικό του έργο. Δεν θα σταματήσουν, παρά μόνον όταν θα έχουν καταστρέψει τη χώρα…

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Αντιρρήσεις για τη «διάσωση» της Ελλάδας από το ΔΝΤ

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Τάκη Μίχα, που αναρτήθηκε στο e-rooster blog, την Παρασκευή 10-12-2010, με τον εύγλωττο τίτλο «Ελλάς όπως βδέλλα», http://e-rooster.gr/12/2010/2932,  ο Ινδός οικονομικός αναλυτής και δημοσιογράφος Σουαμινάθαν Ανκλεσάρια Αϊγιάρ (Swaminathan Anklesaria Aiyar), αρθρογράφος των Τάιμς της Ινδίας, και για πολλά έτη ανταποκριτής του Economist, διατύπωσε, σε σχετική συζήτηση που είχε μαζί του, ισχυρές ενστάσεις για τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα με επιχειρήματα όπως:«το ΔΝΤ δεν έχει απολύτως κανένα ρόλο να αναμειγνύεται στα οικονομικά της Ελλάδας. Το ΔΝΤ δημιουργήθηκε για να ασχολείται με προβλήματα ισοζυγίου πληρωμών. Η Ελλάδα – και ορισμένες άλλες χώρες της Ευρωζώνης όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία - έχουν κυρίως δημοσιονομικά πρόβληματα, όχι προβλήματα εμπορικού ισοζυγίου. Το ΔΝΤ δημιουργήθηκε - όπως το λέει και το όνομα του - ως μια νομισματική αρχή και η Ελλάδα δεν έχει νομισματικά προβλήματα, στο βαθμό που παρέδωσε τη νομισματική της εξουσία στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και συνεχίζει:

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Στα 10 δις ευρώ εκτιμάται το «εσωτερικό» χρέος του κράτους

Σημειώνουμε από το άρθρο του Μπάμπη Παπαδημητρίου στην Καθημερινή, 5/12/2010, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_05/12/2010_424847:

«Μέσα στη χώρα τουλάχιστον, το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών στους πιστωτές του.» και «Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια το συνολικό ποσό των υποχρεώσεων του κράτους προς τις επιχειρήσεις. Προσεκτικοί υπολογισμοί μιλούν για 10 δισ. ευρώ. Η κρίση του κράτους διαδίδεται πλέον με απίθανα επικίνδυνο ρυθμό.»

Σε διπλανή στήλη, ο κ. Δημήτρης Μεσαδάκος, διευθυντής της ΕΛΤΕΡ, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και τους υπουργούς κ. Ρέππα και Χρυσοχοΐδη παραπονείται για «στάση πληρωμών στα δημόσια έργα» και διερωτάται: «Εμείς του ιδιωτικού τομέα είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού;»

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

VIDEO



Α. Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης – Σεπτέμβριος 2009 (Ο κ. Παπανδρέου διαβάζει το λόγο του)

«… κι είμαι εδώ για να σας πω ρεαλιστικά, (sic) πως μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα στη χώρα, πως μπορούμε να αποκτήσουμε την Ελλάδα που όλοι οραματιζόμαστε.
… πρώτα απ’ όλα θέλω να συγκρίνετε δύο διαφορετικές πολιτικές, η μια πολιτική μιλάει για πάγωμα συντάξεων και μισθών και η άλλη μιλάει για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό!
… πράγματι το ζήτημα δεν είναι μόνο που θα βρούμε τα έσοδα, λεφτά υπάρχουν!
… στην υγεία, θα καλύψουμε τις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα νοσοκομεία!
… για την παιδεία, δέσμευσή μου το 5% του ΑΕΠ, και ένα δισεκατομμύριο ευρώ επί πλέον στον πρώτο προϋπολογισμό!
… στην οικονομία, εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών, για την στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, τη στήριξη του εισοδήματος, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, το επίδομα ανεργίας σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού, ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, έμμεση ρευστότητα στην αγορά, αλλαγή του «Τειρεσία», βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων, όσους φόρους και να βάλουμε τα έσοδα θα είναι λίγα. Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά, αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης!»

Β. Συνέντευξη στον Στέλιο Κούλογλου - Ιούνιος 2009 (Ο κ. Παπανδρέου μιλάει από στήθους, χωρίς χειρόγραφο)

«… ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει τη φήμη, ούτε και την κοινωνική της (sic) δικαιοσύνη, ούτε και βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά της (sic), το να πηγαίνει σε χώρες του … αναπτυσσόμενες και να ζητά, να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε και το πρώτο που θα κόψετε θα είναι από την παιδεία παραδείγματος χάρη, αυτές είναι επίσημες ααααα πράξεις τους (Κούλογλου – Γίνονται, γίνονται κάθε τόσο) ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας, μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για δυό χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση…»

Ένα μικρό σχόλιο:

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Mathew Lynn: "Φύγετε από το ΔΝΤ! Γυρίστε στη δραχμή"

Σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα" της Κυριακής, 28-11-2010, ο Mathew Lynn, αναλυτής του Bloomberg μιλάει χωρίς περιστροφές:
"Η Ελλάδα προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το ευρώ για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της. Ωστόσο έχει αποτύχει ξεκάθαρα, γι' αυτό και δεν έχει νόημα να συνεχίσει την πορεία αυτή."