ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΚΑΙΡΙΚΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ

Απόστολος Λ. Πιερρής

Τον αυτομειούμενο ουδείς εμπιστεύεται. Αφού κολοβώνει και βλάπτει τον εαυτό του, τί δεν θα ζημιώσει;
Τον επαίτη ουδείς συνεταιρίζεται. Και αν κάποιος τον βοηθήσει, συμβολικά αφοσιούμενος τον ικέσιο Δία, θα τον βαρεθεί επιμένοντα.
Εάν δε ο επαίτης είναι εναγής και βδελυρός, θα τον αποσφακελίσουν οι πάντες ως φαρμακό.

Ουδείς νοήμων αγοράζει ή συναλλάσσεται λόγω φθήνειας αλλά κατά την χρείαν και χρησιμότητα, - όχι επειδή η τιμή είναι χαμηλή αλλά εάν η αξία είναι υψηλή.
Ή ο εαυτός σου θα είσαι ή πίθηκος. Να είσαι κάποιος άλλος αποκλείεται.
Πίσω από κάθε φαινομενικό παραλογισμό κρύβεται ένα ύποπτο συμφέρον. Τα καθαρά συμφέροντα είναι λογικά.
Εάν ξύσεις την ευρωπαϊκή κρούστα του Νεοέλληνα θα βρεις τον κλασσικό Έλληνα. Αν ξύσεις την κλασσική κρούστα του Ευρωπαίου θα βρεις τον βάρβαρο του Τάκιτου. Τι μεταξύ ημών και αυτών;
Εάν δε ξύσεις την επισημολαγνεία του Νεοελληνικού κατεστημένου, θα βρεις πανταχόθεν απόβλητα.
Για να βάλεις τάξη σε κάποιον πρέπει να βρεις τα ιερά και όσιά του.
Το ίδιο και για να τον διεγείρεις δημιουργικά. Αλλιώς ματαιοπονείς.
Αν παράσχεις λάθος κίνητρα σε κάποιον, που δεν ταιριάζουν στην φύση του, και ενέργεια χάνεις και τον κακομαθαίνεις: τον αχρηστεύεις.
«Η Ευρώπη περνάει κρίση». Κρίση ιστορικής δυσπεψίας. Καιρός ήταν!

Θα τα ξεράσει όλα όσα έχει καταπιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: