ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Ο Θεός σώζοι το ΔΝΤ




Γεώργιος Στάικος

Δεσμεύτηκε η Κυβέρνηση, με τις υπογραφές των Τσίπρα, Τσακαλώτου, ότι θα τεθεί πλαφόν στις προσλήψεις συμβασιούχων στο δημόσιο το 2017 και το 2018, και ότι θα θεσμοθετηθεί απαρτία 50% στις συνελεύσεις των εργαζομένων προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία. www.kathimerini.gr/917954/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/epistolh-desmeysewn-tsipra-pros-dnt-plafon-stis-proslhyeis-symvasioyxwn-epanypologismos-synta3ewn


 Έτσι, το ΔΝΤ, με την προβολή των εν λόγω απαιτήσεων για τη συνέχιση της συμμετοχής του στο πρόγραμμα διάσωσης, συμβάλλει τα μέγιστα στον περιορισμό των πελατειακών πρακτικών, που κυριολεκτικά οργιάζουν με το σύστημα των συμβασιούχων, και ταυτόχρονα διασφαλίζει ελάχιστους όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων καθησυχάζοντας τους επενδυτές που φοβούνται ότι με το καθεστώς που επικρατεί στη Χώρα μας το πιθανότερο είναι να χάσουν τα λεφτά τους, αν αποτολμήσουν κάποια επένδυση.

Είναι πραγματικά λυπηρό που πρέπει να έρθει κάποιος από το εξωτερικό, με την ισχύ του ΔΝΤ ως διεθνούς οργανισμού, σε μια στιγμή χρεοκοπίας, για να επιβάλλει στους εγχώριους εκπροσώπους του καθεστώτος έναν τέτοιο περιορισμό ως προς την άσκηση της πελατειακής πολιτικής, της μόνης που ξέρουνε, και μάλιστα καλά.

Είναι ταυτόχρονα ελπιδοφόρο ότι εκλογικεύεται η σχετική με τα εργασιακά νομοθεσία, και δεν θα μπορεί η κάθε οργανωμένη ομάδα, με σκοτεινά στηρίγματα και διασυνδέσεις, να εκβιάζει με απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις, χωρίς τη σαφή συμμετοχή στις αποφάσεις της πλειοψηφίας των εργαζομένων. Προφανώς θα χρειαστούν και άλλα τέτοια μέτρα, ώστε να αποκακατασταθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, σε ένα περιβάλλον ελεύθερου ανταγωνισμού και νομιμότητας, με τρόπο διαφανή για όλους και όχι με πλάγιους τρόπους και προνόμια, που αποθαρρύνουν τους πραγματικούς επενδυτές.

Είναι ένα ηχηρό μήνυμα ότι η Χώρα δεν θα ανορθωθεί με τα κοπέλια των κοπελούζων αλλά με πολιτικούς, άνδρες και γυναίκες, υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος και μόνον.

Ας είναι λοιπόν καλά το ΔΝΤ, κι ας είναι σταθερό και ανυποχώρητο ως προς την εφαρμογή των απαιτήσεών του, μήπως και σωθεί η έρμη η Χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: