ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Έπεσε έξω το ΔΝΤ?





Γεώργιος Στάικος



«Πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,9% εμφάνισε ο προϋπολογισμός του 2016, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), υπερβαίνοντας κατά πολύ τον μνημονιακό στόχο του 0,5%.


Συγκεκριμένα, σε πρωτογενές επίπεδο το πλεόνασμα, το οποίο βασίστηκε στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, καθορίστηκε στα 6,937 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 4,105 δισ. ευρώ (2,3% του ΑΕΠ) το 2015.» (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1226874/sto-39-to-protogenes-pleonasma-tou-2016)


Ξιφουλκεί η κυβερνητική προπαγάνδα ότι έπεσε έξω το ΔΝΤ, και ότι το έλλειμμα του 2016 έφτασε το δυσθεώρητο 3,9% του ΑΕΠ. Αποκρύπτει όμως ότι δεν πρόκειται για πλεόνασμα αλλά για λογιστικό τερτίπι. Έτσι με το νέο τρόπο υπολογισμού το 0,7% πλεόνασμα του 2015 (http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1096855/protogenes-pleonasma-07-to-2015) το κάνανε τώρα έλλειμμα 2,3%, ενώ τότε πανηγυρίζανε ότι πάλι είχε πέσει έξω το ΔΝΤ! Με στοιχειώδη αποκατάσταση της λογιστικής αλχημείας προκύπτει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 περιορίζεται στο 0,9%, που ναι μεν υπερβαίνει το στόχο του 0,5%, αλλά καθόλου δεν θα πρέπει να μας κάνει να πανηγυρίζουμε, αν λάβουμε υπ’ όψιν τις συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε (υπερφορολόγηση, απλήρωτες συντάξεις και άλλες οφειλές του κράτους, ασφυξία της οικονομίας).


Δεν έπεσε λοιπόν έξω το ΔΝΤ. Αντιθέτως. Έπεσε μέσα, και πέρυσι, σύμφωνα με τη φετεινή εκδοχή της ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και εφέτος, αν διορθωθεί η λογιστική αλχημεία, σύμφωνα με την ίδια την ανακοίνωση των αριθμών για το 2015 και το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: