ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Έπεσε έξω το ΔΝΤ?





Γεώργιος Στάικος



«Πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 3,9% εμφάνισε ο προϋπολογισμός του 2016, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), υπερβαίνοντας κατά πολύ τον μνημονιακό στόχο του 0,5%.

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΟΛΥΜΠΟΣ – Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – Ν. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ

Γεώργιος Στάικος

Η πρόσφατη ονοματοθεσία των σηράγγων των εθνικών οδών αποκαλύπτει μύχιες ελπίδες και προθέσεις για πολιτικά οφέλη από εκμετάλλευση συμβολισμών ονομάτων και προσώπων που έχουν διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε διάφορες περιόδους της νεότερης ιστορίας μας (από τον Πετιμεζά του ‘21 μέχρι τον Τεμπονέρα των σχολικών καταλήψεων του 1990-91!). Αντίθετα, σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν προτιμήθηκαν τοπωνύμια, όπως σήραγγα Αρτεμισίου ή και μυθικά πρόσωπα, π.χ. Θησέας.        http://www.kathimerini.gr/904939/article/epikairothta/ellada/polysyllektikes-shragges-apo-ton-diogenh-ston-kapetan-nikhta

Μια από τις σήραγγες των τεμπών ονομάστηκε «ΟΛΥΜΠΟΣ», ίσως γιατί το βουνό με τον τεράστιο συμβολισμό του, δεν θα μπορούσε να αγνοηθεί, χωρίς τιμωρία (από τους θεούς;). Βάλανε λοιπόν κατ’ ανάγκην τον Όλυμπο, και μετά αρχίσανε τα δικά τους.