ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Κυβέρνηση και το ΔΝΤ



Γεώργιος Στάικος



Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Φαίνεται πως επίκεινται γεγονότα ιστορικού χαρακτήρα. Ήδη οι τράπεζες έκλεισαν και η Κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής παρουσιάσει κάποια πολιτική που να στοχεύει στο άνοιγμά τους.

Αξίζει εν τούτοις τον κόπο να ψάξει κανείς να εντοπίσει και να αναλύσει, κατά το δυνατόν, τη διαφωνία μεταξύ της Κυβερνήσεως και των λεγομένων τριών «θεσμών», που βρίσκεται πίσω από τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Απορία ψάλτου, βηξ; Όχι, δημοψήφισμα!



Γεώργιος Στάικος

Μετά από πέντε μήνες φαγούρα, συγγνώμη, «διαπραγματεύσεις», με την τρόϊκα, συγγνώμη, τους «θεσμούς», η Κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει στον λαό το πρόβλημά της, αφού πρόλαβε να κλείσει τις ρωγμές του πελατειακού κράτους, που είχαν δημιουργηθεί υπό την πίεση της «ανάλγητης» τρόικας.
Το αληθινό της πρόβλημα ομως βρίσκεται στην αδυναμία της να αναλάβει ευθύνες χωρίς να απωλέσει τη λαϊκή στήριξη, στην πραγματικότητα αδυνατεί να διαιωνίσει το χρεοκοπημένο καθεστώς, του οποίου αποτελεί τελευταία εφεδρεία, και θολώνει τα νερά.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΔΥΣΘΑΝΑΤΟΙ, ΟΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ = ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΚΑΚΟΙ!



 Απόστολος Πιερρής
 
Ultima Cumaei venit iam carminis aetas;
magnus ab integro saeclorum nascitur ordo.
Iam rediit et Virgo, redeunt Saturnia regna;
iam nova progenies caelo demittitur alto.
                                             … iam regnat Apollo.
Adspice convexo nutantem pondere mundum
terrasque tractusque maris caelumque profundum,
adspice venture laetantur ut omnia saeclo.
               
                                                       Vergilius, Ecloga IV, vv. 4-7; 10; 50-52

[«Έχει ήδη επέλθει η έσχατη εποχή των Σιβυλλικών χρησμών:
απ’ αρχής γεννάται η μεγάλη σειρά των αιώνων.
Ήδη επανέρχεται η Παρθένος, επανέρχονται τα βασίλεια του Κρόνου:
ήδη νέα γενεά καταπέμπεται από του ψηλού ουρανού.
                                            …ήδη βασιλεύει ο Απόλλων.
Ίδε νεύοντα υπό το θολωτό βάρος τον Κόσμο,
την γή και τις εκτάσεις της θάλασσας και τον βαθύ ουρανό,
ίδε πως τα πάντα χαίρονται για τον ερχόμενο αιώνα»].

 
Μεταξύ της Ελληνικής Κοινωνίας, του Κατεστημένου Καθεστώτος της χώρας και των Ευρωπαίων έχει αναπτυχθεί ένα νοσηρό και απεχθές, βορβορώδες τρίγωνο.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ο ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ, ΚΟΒΕΤΑΙ!


Απόστολος Πιερρής

Ο Ελληνικός Λαός ζει ένα φρικτό εφιάλτη.
Οι ηγεσίες αυτής της χώρας έχουν καταρρεύσει.
Όλα πληρώνονται με το παραπάνω. Δεν είναι καλό να επενδύεις στην αναξιοκρατία για να κρατήσεις τα δόλια κέρδη σου. Και αυτό ακριβώς έκανε το Καθεστώς της χώρας. Για να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον oξυνόμενου ανταγωνισμού δημιούργησε ένα σύστημα ηγετικής αναξιοκρατίας.