ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Φορολογική Στάση Πληρωμών


Γεώργιος Στάικος
            Στάση πληρωμών έχουν, εκ των πραγμάτων, κηρύξει οι φορολογούμενοι. Στα 54 δις € ανήλθαν πλέον οι ανείσπρακτες οφειλές το Σεπτέμβριο. Εξ αυτών, τα 44 δις € χαρακτηρίζονται ως «παλαιά» ληξιπρόθεσμα χρέη, και συγκρίνονται με τα 31 δις € του 2009, που υποσχόταν ότι θα πετύχαινε να εισπράξει ο αλήστου μνήμης Γ. Παπανδρέου. Αυτά έχουν τώρα φτάσει τα 44 δις, με το χαρακτηρισμό «παλαιά» πάντα, δηλαδή χαμηλής, έως αμελητέας, εισπραξιμότητας.
Σ’ αυτά προστίθενται 10 δις που χαρακτηρίζονται «νέα», αφού δημιουργήθηκαν όλα κατά το οκτάμηνο Φεβρουαρίου – Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Έτσι το σύνολο φτάνει το τερατώδες ποσό των 54 δις €!
            Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι αυτό. Το πιο σημαντικό είναι ότι από τα 54 δις του συνολικού ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 35 χρόνια, τα 10 δις δημιουργήθηκαν το 2012, και ο χρόνος δεν έχει ακόμα τελειώσει. Θέλει τρεις μήνες ακόμα! Και πάλι όμως η εικόνα δεν είναι πλήρης. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, είναι εφιαλτικά. Ενώ κατά το εξάμηνο Φεβρουαρίου – Ιουλίου ο μηνιαίος ρυθμός αύξησης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών ήταν 0,65 δις €, κατά το τελευταίο δίμηνο του Αυγούστου – Σεπτεμβρίου 2012, αυτός επιταχύνθηκε δραματικά στα 3,1 δις €!
            Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν πλέον φανερό ότι τα φορολογικά έσοδα καταρρέουν και το τέλος πλησιάζει. Η Κυβέρνηση κρύβει την πραγματικότητα, προσφεύγει σε πάσης φύσεως δανεικά, τα έντοκα γραμμάτια εις βάρος των Ελληνικών Τραπεζών, και των εναπομεινασών αποταμιεύσεων των καταθετών, που πλέον διακυβεύονται και αυτές, μετά τα ομόλογα, και ελπίζει, ελπίζει σε κανένα θαύμα, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί συστηματικά ψευδαισθήσεις και εφησυχασμό.
            Κι αυτά ενώ τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Είτε για τη βιομηχανική παραγωγή πρόκειται, που καταρρέει, http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2251180, είτε για την ανεργία, που καλπάζει, http://www.naftemporiki.gr/news/pstory.asp?id=2250965.
            Οι πιο πάνω εξελίξεις δείχνουν πόσο η Κυβερνητική πολιτική είναι εκτός τόπου και χρόνου, εκτός φάσεως. Δεν έχουν αντιληφθεί την αδυναμία πραγματοποιήσεως των φορολογικών εσόδων, που προϋπολογίζουν, και, κυρίως, δεν έχουν μεταδώσει σωστά το μήνυμα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν «εξεγέρσεις», σαν εκείνη των υπαλλήλων της Βουλής, που «κινδυνεύουν» να χάσουν τα 250 χιλιάρικα εφ’ άπαξ, ή ακόμη χειρότερα εκείνη των Δικαστικών που αρνούνται να «υπαλληλοποιηθούν», δηλαδή να «εκπέσουν» από την τάξη των «Κυρίων», στην οποία, όπως ισχυρίζονται τους έχει κατατάξει το Σύνταγμα!
            Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο πόνος μέσα στην κοινωνία γίνεται όλο και πιο αβάσταχτος, με συνέπεια να ωριμάζουν όλο και περισσότερο οι συνθήκες για την έκρηξη μιας εξέγερσης, που δεν θα είναι πλέον ούτε για «εφ’άπαξ» ούτε για «παντεσπάνι» αλλά για να σαρώσει το Καθεστώς και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: