ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

1. Στις 23 Απριλίου 2010 η Ελλάδα ομολόγησε τη χρεωκοπία της.
2. Η Κυβέρνηση απεμπόλησε την κυριαρχική εξουσία, παραχωρώντας την σε ξένους ειδικούς, υπάλληλους ξένων οργανισμών, και πολιτικούς άλλων χωρών.
3. Η ευθύνη για τη θλιβερή κατάντια της χώρας βαρύνει εξ αδιαιρέτου όλο το πολιτικό σύστημα.
4. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία να καταγγείλουμε στον Ελληνικό Λαό τους υπεύθυνους και να προτείνουμε ιδέες και λύσεις που θα οδηγήσουν στην έξοδο από το τέλμα.
5. Αναζητούμε τα αίτια της κακοδαιμονίας ήδη στη δημιουργία του Νεοελληνικού Κράτους από τους Βαυαρούς. Το Σύστημα που μας επιβλήθηκε ήταν καταπιεστικό και πολιτιστικά ξένο.
6. Στόχος μας είναι μια Νέα Απελευθέρωση, με Νέο αληθινά Δημοκρατικό Σύνταγμα, που θα υιοθετηθεί από μια Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
7. Θα επιδιώξουμε τη θεσμοθέτηση ενός Συστήματος βασιζόμενου στο τρίπτυχο: Περιορισμένο Κράτος, Δημοσιονομική Υπευθυνότητα, Ελεύθερες Αγορές.
8. Πιστεύουμε στις τρεις μεγάλες αρχές της κλασσικής οργάνωσης της κοινωνίας σε κράτος: Ισονομία, Αξιοκρατία, Ελευθερία.
9. Στοχεύουμε σε ένα κράτος εγγυητή της ζωής, της αριστείας, της περιουσίας, της ανεμπόδιστης ενέργειας, της αβίαστης επιλογής και ελεύθερης πρόσβασης παντού, των ίσων ευκαιριών, της αναλογούσας ευημερίας και της επιδίωξης της μέγιστης αυτοπραγμάτωσης και της ευδαιμονίας των ατόμων.
10. Θεωρούμε κυριαρχικό το δικαίωμα της κοινωνίας να αλλάζει ριζικά το σύστημα διακυβέρνησής της όταν αυτό δεν επιτελεί τον εγγενή σκοπό του.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

«Έξοδος» στο δρόμο για τη χρεωκοπία…

Γεώργιος Στάικος


Η «έξοδος στις αγορές» πανηγυρίστηκε δεόντως για να συσκοτισθεί η τραγική κατάσταση της Χώρας, με τη χρεωκοπία να παίρνει αναστολή μέχρι τις εκλογές. Μετά, γαία πυρί μιχθήτω!

Το επιτόκιο 3,6 %, που διαμορφώθηκε για το πενταετές ομόλογο των 2,5 δις ευρώ, διαμορφώνει ένα περιθώριο της τάξεως του 3,9 % έναντι του γερμανικού σε σύγκριση με το 4,25 % που επετεύχθη στην αντίστοιχη έκδοση του 2014, που δείχνει μια αμελητέα «βελτίωση» στα πέντε χρόνια που παρήλθαν. Είναι φανερό ότι στη
μεγάλη αυτή χρονική περίοδο δεν έγιναν οι επιβαλλόμενες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το καθεστώς της αέναης χρεωκοπίας. Οι νέοι επιβήτορες της εξουσίας, έχοντας στα πανιά τους τον αέρα τριών διαδοχικών εκλογικών νικών μέσα σε οκτώ μήνες το 2015, ήρθαν ξεκούραστοι για να διαδεχτούν τους προηγούμενους, που είχαν προφανώς κουραστεί, για να κρατήσουν τη Χώρα σε ασφυξία και το πέτυχαν, επιδεικνύοντας εξαιρετικό ζήλο με συμπεριφορά νεοφώτιστων σκληροπυρηνικών καθεστωτικών. Πέτυχαν έτσι να φέρουν το παρασιτικό -πελατειακό  κρατικό μόρφωμα που ταλαιπωρεί το λαό, μέχρι τις εκλογές, που θα διεξαχθούν στο επόμενο εγγύς χρονικό διάστημα, με τη βοήθεια πάντα των Ευρωπαίων «φίλων μας» που τους ανέχθηκαν και τους στήριξαν, άγνωστο γιατί.

Μια άλλη προσέγγιση των αποτελεσμάτων της «εξόδου» δείχνει τον επαχθή χαρακτήρα του εν λόγω δανεισμού και την ανάληψη νέων ασήκωτων βαρών από τα φορολογικά υποζύγια της Χώρας. Είναι αυτή που προκύπτει από τη σύγκριση με το δανεισμό της Πορτογαλίας, μιας φτωχής χώρας του ευρωπαϊκού νότου, με μια αξιοπρεπή όμως πολιτική ηγεσία, σε αντίθεση με εμάς, που δανείζεται με 0,4 %, έναντι του 3,6 % εμείς, πράγμα που σημαίνει μια επιβάρυνσή μας με 400 εκατομμύρια μέσα στην πενταετία και δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό του επαχθούς δανεισμού, για τον οποίο θα πρέπει κάποια στιγμή να αναζητηθούν ευθύνες, γιατί κανείς δεν εξελέγη με εντολή τη συσσώρευση ασήκωτων βαρών και την τελική υποδούλωση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: